Snabba puckar på Scandinavium

 

(Från Ahlsells Nyhetsbrev juni 2017)

Hösten 2017 ska moderniseringen av klassiska Scandinavium i Göteborg vara klar. Ny entré och ny evenemangsrestaurang med en totalkapacitet för upp till 700 gäster är de mest påtagliga förändringarna.

Elektro-Centralen har en tight tidplan för sina installationsarbeten eftersom arenan måste stå klar innan hockeysäsongen drar igång i september. Den första etappen genomfördes redan förra sommaren till vilken Elgross´n påbörjade leveranserna. Efter Ahlsells förvärv valde Elektro-Centralen AB att fortsätta samarbetet under den betydligt mer omfattande andra etappen.

– Det här är ett bra exempel på att vår integration i Ahlsell har fungerat, säger Per-Erik Hermansson som var med och startade Elgross´n. Många av våra tidigare kunder valde oss till mindre projekt. Med Ahlsell i ryggen känner de att vi har vad som krävs för att vara aktuella även för större uppdrag.

Mer på hyllan och säkrare leveranser

Elektro-Centralen genomför sommarens installationer i Scandinavium i ett konsortium tillsammans med Elcompagniet. Arbetet är omfattande och handlar framför allt om ny belysning och nya elcentraler.

– Ahlsells större kostym har på många sätt inneburit en förbättring. Elgross´n har alltid varit duktiga på att serva oss, men Ahlsell har mer grejer på hyllan och erbjuder ännu säkrare leveranser. Med Ahlsell i ryggen var det enklare att fatta beslut om att fortsätta samarbetet, menar Joakim Jörenius.

För att kunna säkerställa sommarens leveranser till Scandinavium köper Ahlsell hem de drygt 2 000 armaturerna av 26 olika fabrikat till det projektlager som skapats i Elgrossn´s gamla lager i Högsbo.

– Vi har inte möjlighet att lagerhålla materialet nere i Scandinavium. Att Ahlsell nu både lagrar och levererar flera gånger per dag är en fantastisk fin tjänst som gör att vi känner oss trygga, avslutar Joakim Jörenius.